Bună dimineața, tuturor!

Ne-am întors din prima Școală de vară ”Copii au initiative comunitare” desfășurată în perioada 11-14 august la Vatra Dornei, Pensiunea Angela.

24 de elevi din învățământul gimnazial din Erbiceni, Podu-Iloaiei și Răducăneni s-au împrietenit, au participat cu entuziasm la activitățile propuse de noi.

Am postat un album de fotografii pe Facebook- Fundația COTE, imediat ce am avut timp și semnal de internet.

Mulțumiri și recunoștință directorilor de școală și diriginților, profesorilor participanți la școala de vară pentru dedicarea cu care au asigurat selecția elevilor, organizarea plecării, au însoțit grupurile de copii și ne-au sprijinit în desfășurarea programului.

Credem că a fost o experiență reușită. Timpul a trecut foarte repede, programul a fost intens.  Soarele ne-a cam ars pe toți, dar nu a plouat și ne-am bucurat să organizăm activități în aer liber.

Am încercat să atingem obiectivele Școlii de vară prin jocuri distractive, activități de cooperare și lucru în echipă și de inițiere în elaborarea unui mini-proiect.

Din fonduri proprii ale organizației am asigurat și experiențe care să contribuie la îmbogățirea cunoștințelor, la dezvoltarea încrederii în sine.  Vizita la Centrul de vizitare a Parcului Național Călimani și plimbarea cu telescaunul din Vatra Dornei au fost foarte apreciate de copii.

Ne pregătim pentru a doua serie, din perioada 16-19 august, în aceeași locație, de data asta cu 24 de copii din Deleni, Maxut, Hîrlău, Pârcovaci și Hîrlău. Sperăm la vreme și voie bună!

Gând senin!

Alis Ghebuță

Coordonator activități Partener 2 – Fundația COTE